085 4011 274 info@parell.nl

blog  |  ECHT volgens Annuska

Werken bij Parell is werken voor echte maatschappelijke impact

Als jij graag onderdeel wil zijn van een organisatie:

  • Waar je ECHT jezelf kan zijn.
  • Je ECHT impact kan maken, Op ECHT uitdagende opdrachten.
  • Je de ruimte krijgt om je ECHT te ontwikkelen.
  • En je ondertussen ECHT (werk)plezier hebt.

dan ben je op de juiste pagina beland!

In deze blogreeks nemen onze collega’s  je mee in hoe zij de ECHT kernwaarden van Parell ervaren. 

Annuska over hoe werken bij Parell ECHT is

We kunnen natuurlijk vertellen wat wij belangrijk vinden in onze cultuur, maar je krijgt pas ECHT een gevoel als je de collega’s zelf hoort vertellen hoe ze onze kernwaarden ervaren. Daarom vandaag Annuska, privacy consultant,  over hoe werken bij Parell voor haar ECHT is.

echt RUIMTE OM TE ONTWIKKELEN

Annuska: “Een van de redenen waarom ik graag bij Parell werk is de ruimte die ik krijg om me te ontwikkelen.

Ik had nog niet zoveel ervaring in gemeenteland en wil heel graag meer leren over die omgeving zodat ik nog beter impact kan maken. Daarom plan ik nu heel bewust een aantal uur per week de tijd om me hierin te verdiepen. Die ruimte krijg ik ook. Ik leer uit diverse bronnen, waaronder webinars, podcasts, online documentatie en natuurlijk boeken. Bij Parell worden ook regelmatig (on- en offline) kennissessies georganiseerd en ik kan echt alle collega’s om advies vragen.”

 

echt MEZELF ZIJN

“Voor mij betekent echt jezelf kunnen zijn bij Parell dat ik heel vrij ben in mijn werk-privé balans. Ik heb een gezin met jonge kinderen en kies er heel bewust voor om nu 16 uur per week te werken. Dat dat mogelijk is bij Parell, betekent voor mij een ideale werk-privé situatie. En daardoor kan ik echt mezelf zijn. “

echt UITDAGENDE OPDRACHTEN

“Voordat ik bij Parell werkte, werkte ik in vaste banen. Nu werk ik dus interim bij opdrachtgevers en dat bevalt meer dan goed.

Ik zeg wel eens: “Hoe groter de chaos, hoe blijer ik word.” Ik word blij van complexe vraagstukken en zet graag dingen in de steigers zetten om vervolgens het stokje weer over te geven aan de opdrachtgever. Dat past ook precies bij de werkwijze van Parell: Voordoen, meedoen, zelf doen.

Eerst dacht ik dat het met 16 uur misschien niet mogelijk was om echt uitdagende opdrachten te doen. Niets blijkt minder waar.

Organisaties zijn juist vaak zoekende naar wat ze nodig hebben op privacygebied. Ter overbrugging naar een definitieve privacyorganisatie, roepen ze dan vaak de ondersteuning en advies in van Parell. Dit kan prima in voor 1-3 dagen in de week. Ik help ze dan met advies over de structurele invulling van hun privacyorganisatie en vang ondertussen hun dagelijkse privacytaken op. Het hebben van een Functionaris Gegevensbescherming (FG) is natuurlijk ook een wettelijke verplichting.“

echt IMPACT

“Wij voegen als Parell echt iets toe door de maatschappelijke impact van privacy zichtbaar te maken voor de bestuurder. Als privacy of informatieveiligheid in het geding is, schaadt dat de burger, is er economische schade, maar ook imagoschade voor de gemeente.

Het vertrouwen van de burger is direct geschaad. Als burger ben je afhankelijk van je gemeente, je kan deze niet zelf kiezen. Alleen al daarom ben je als gemeente verplicht om zorgvuldig om te gaan met de data van en over je burger. Gaat er iets niet goed met die gegevens, dan is de impact direct enorm, denk maar aan de toeslagenaffaire.
Economische schade ontstaat doordat experts moeten worden ingehuurd, systemen moeten worden hersteld, en vlak ook het risico op schadesclaims van burgers niet uit.

Vanuit mijn functie als FG kan ik echt impact maken door maatschappelijke organisaties te helpen bij het inzichtelijk maken van die risico’s en het adviseren over hoe structureel te sturen op het voorkomen van die risico’s. En dat is erg dankbaar werk!”

 

echt (WERK)PLEZIER

 

“Ik ga enthousiast van huis en
kom vrolijk weer terug.

Dat is voor mij het beste bewijs van het plezier dat ik heb in mijn werk.

Werkplezier heb ik dus ook doordat ik opdrachten en gezin zo goed kan combineren. Ik hoef niet te kiezen. Ik kan én een goede moeder zijn en mezelf blijven ontwikkelen, blijven groeien in mijn vak. Door deze combinatie ben ik misschien ook wel een leukere moeder en een betere collega. “

Word jij mijn nieuwe collega?

“Wat ik mijn nieuwe collega’s verder nog mee wil geven: als consultant, externe adviseur, kan ik pas echt goed mijn rol als FG uitvoeren. Als FG moet je echt onafhankelijk zijn en soms is dat als collega in dienst best lastig. Je hebt dan toch te maken met andere belangen. Ongemerkt krijg je meerdere petten op, vooral in kleinere organisaties.

Ik merk zelfs dat ik als extern consultant serieuzer genomen word. Veel organisaties zijn nog aan het pionieren op het gebied van privacy en informatieveiligheid. Ze zijn echt geholpen met de kennis en hulp die wij komen brengen om hun organisatie kwalitatief te verbeteren op dit vakgebied en naar een hoger plan te brengen.
Ik word gezien en gehoord en kom op het juiste niveau binnen. Dat komt ook doordat ik bij Parell veel vrijheid heb om de opdrachten te kiezen die passen bij mijn niveau en ambities.”

Er zijn nog veel impactvolle opdrachten te doen, kom jij ons team versterken?

ECHT Parell volgens

ECHT Parell volgens Erik

Erik over hoe werken bij Parell ECHT is

Alle vrijheid om het werk op jouw manier te doen en volgens jouw normen en waarden. Dát is hoe werken bij Parell ECHT is volgens Erik.

ECHT Parell volgens Maranke

Maranke over hoe werken bij Parell ECHT is

Je krijgt pas echt een gevoel hoe werken bij Parell is, als collega’s hier zelf over vertellen. Daarom vandaag adviseur datagedreven werken Maranke over hoe die de ECHT kernwaarden beleeft.

Werken bij Parell volgens Michael

Michael over hoe werken bij Parell ECHT is

“Dan voel je je soms wel even spreekwoordelijk Mr. Wolf uit Pulp Fiction.” In deze blog vertelt Michael Barbier o.a. bij welke ECHT uitdagende opdrachten hij zich dit karakter uit de klassieker van Tarantino waant.

Echt Parell volgens Eric

Eric over hoe werken bij Parell ECHT is

Ruimte om ‘niet te weten’ en gezamenlijk nog meer impact maken. Dát is hoe werken bij Parell ECHT is volgens Eric.

ECHT Parell volgens Alexander

Alexander over hoe werken bij Parell ECHT is

Hoe de ECHT kernwaarden voor Alexander in de praktijk uitpakken, vertelt de security consultant/ethical hacker je in deze blog.

ECHT jezelf zijn

Wij geloven in authenticiteit. Daarom mag, nee moet je zelfs, bij Parell echt jezelf kunnen zijn.

ECHT impact maken

Blijvende publieke waarde leveren. Dat willen we bereiken.

ECHT uitdagende opdrachten

Bij Parell kies je, altijd, je eigen opdrachten. Zo krijg je de de variatie en uitdaging die bij jou past.

ECHT ruimte voor ontwikkeling

Je bepaalt zelf waar, hoeveel en wanneer je wil werken en én jezelf te ontwikkelen. Die ruimte geven we je, echt.

ECHT (werk)plezier

Zonder plezier in en op je werk, kun jij niet je beste zelf zijn. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Er zijn nog veel impactvolle opdrachten te doen, kom jij ons team versterken?