085 4011 274 info@parell.nl

Veranderen voor maatschappelijke impact

Ons verhaal begint bij het Van der Valk hotel in Tiel. Voormalig collega’s Maurice Noordhof en John Lenz waren het snel eens: het roer moest om. Zij vroegen Michael Barbier en Henk Wubs om aan te haken. Het plan? Leuke dingen doen en samen met leuke mensen werken aan maatschappelijke relevantie. De unieke samenwerking was geboren, waarbij ieder van de partners eigen ervaring en relevante expertises inbracht. Zo ontstond Parell: professionals met hart voor de publieke zaak.

Eindeloze mogelijkheden voor digitale dienstverlening

Technologische ontwikkelingen gaan sneller dan the blink of an eye. Er wordt meer data verzameld dan ooit tevoren. Goede informatievoorziening en datamanagement bieden eindeloze mogelijkheden voor digitale dienstverlening.

De digitale transformatie geeft in de zorg, het onderwijs, de overheid en ook voor andere maatschappelijke organisaties echter specifieke en complexe uitdagingen. Hoe zorg je voor optimale dienstverlening mét behoud van maatschappelijke relevantie?

Parell maakt verandering mogelijk

Bij Parell weten we dat de combinatie van maatschappelijke taken en optimale dienstverlening een spanningsveld oplevert. Door onze jarenlange ervaring, kennen wij de specifieke uitdagingen van de (semi)publieke sector.

Met advies op maat en praktische ondersteuning komen we samen tot doeltreffende oplossingen voor een grotere maatschappelijke impact. Wij luisteren, stellen prikkelende vragen en gaan uit van de aanwezige kracht in jouw organisatie. Met onze diensten op het gebied van organisatieadvies en management, informatiebeveiliging en privacy en datagedreven transformatie begeleiden we de digitale transitie.

“Het effectiever en flexibeler maken van organisaties is een rode draad in mijn carrière. Werken met leuke klanten én collega’s om maatschappelijke organisaties relevant en succesvol te laten blijven. Ik heb meer energie dan ooit tevoren.”

Henk Wubs, partner

“Mijn hart gaat sneller kloppen van elk project met een maatschappelijk relevant doel. Aan het einde van de dag kun je zeggen dat je echt iets voor een ander betekend hebt. Dat is toch mooi?”

John Lenz, partner

“Samen om tafel zitten om te kijken wat het daadwerkelijke probleem is en welke oplossing past. Niet de methode is leidend, maar het aanboren van de talenten. Met de juiste persoon op de juiste plek bloeit een organisatie op. Ik word er blij van als ik zie dat mensen (weer) in hun kracht staan.”

Maurice Noordhof, partner

“Bij Parell komt de combinatie van maatschappelijke betekenis en technologie/data bij elkaar. In onze werkwijze staat de mens centraal. Mijn ambitie? Van een systeemwerkelijkheid naar een mensgerichte werkelijkheid!”

Eric de Kruik, partner

“Het geeft veel voldoening om organisaties niet alleen te helpen bij het direct oplossen van een incident, maar juist ook met proactieve beveiliging, zodat de organisatie echt in control is van haar informatiebeveiliging en privacy.”

Michael Barbier, partner

Het draait om mensen

Partners, adviseurs en interim managers bij Parell willen stuk voor stuk betekenisvol zijn. We betrekken alle mensen die door de verandering geraakt worden. Alleen op die manier bereiken we de maximale impact. En leggen we de basis om je organisatie continu te kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Niet gek dus dat we de mens centraal stellen in onze werkwijze. 

LEER MEER OVER ONZE MENSGERICHTE WERKWIJZE…

Veranderen doen we samen

Veranderen doen we samen. Onze specialisten gaan met plezier de uitdaging aan. Ook jouw organisatie kan optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die technologie en data bieden voor een betere dienstverlening aan de maatschappij. Samen maken we die verandering mogelijk. En dan proosten we graag gezamenlijk op het eindresultaat.

Ons team

Ons team bestaat uit betrokken professionals die naast een grote passie voor hun vakgebied ook vooral veel plezier hebben in hun werk.

Fabien van Dijk

Senior manager

Demy Schuitema

Privacy adviseur

Eric de Kruik

Partner

Erik Steijn

 
Senior privacy / security consultant

Henk Wubs

Partner

John Lenz

Partner

Willem van Kooij

Senior consultant

Alexander Zagkotsis

Security consultant

Robin Hartong

Security consultant

Martin Gertsen

Security consultant

Eelco de Winter

Senior adviseur datagedreven werken

Yvar Veltmaat

Security consultant

Maurice Noordhof

Partner

Rutger Honkoop

Senior consultant

Michael Barbier

Partner

Henrike Kraan

Data analist

Mark van der Knaap

Senior implementation consultant

Maranke Wieringa

Adviseur datagedreven werken

John van Ameijde

Senior consultant

Job Castrop

Security consultant

Auke Mollema

Adviseur datagedreven werken

Ilse Dijkman

Data analist

Maurice Noordhof,
Partner

Bevlogen, met plezier, zoeken naar oplossingen ....

… nieuwe dingen doen en brainstormen met anderen, resultaten neerzetten die niemand mogelijk acht binnen de gegeven budget en tijd, organisaties naar een hoger plan helpen. Dat is waar Maurice elke ochtend blij voor opstaat. 

Samen met John oprichter van (de voorloper van) Parell. Trotse vader van een zoon en dochter die beide datgene doen wat ze leuk vinden. Geboren en en getogen Limburger, na diverse omzwervingen nu gelukkig in het oosten van het land. Van daaruit blijft hij zwerven, maar nu met het tentje op de rug, over onverharde paadjes, lange-afstandspaden lopen. Hoofd leeg maken en opladen voor nieuwe impactvolle projecten. Ooit wil hij graag een paar maanden uit trekken om aan een stuk een de Pacific Crest Trail of de Appalachian Trail te bewandelen. 

Gedreven doorzetter, maar altijd met een menselijke kant

Klanten noemen Maurice gedreven, een doorzetter, oplossingsgericht met een ‘Can do’-mentaliteit, doelgericht, maar altijd met een menselijke kant. Niet verrassend, want aandacht voor de mens zat er al vroeg in bij Maurice. Hij wilde psychologie studeren, maar werd midden jaren 80 getrokken door de mogelijkheden van technologie. Op enig moment kwam het grote besef: om met technologie echt impact te maken, is veel meer aandacht voor de menselijke kant nodig. Oprechte aandacht voor medewerkers, investeren in de klantrelatie, klant en gebruiker echt als uitgangspunt nemen bij oplossingen en zo investeren in de lange termijn relatie en impact. Dit zijn nog steeds de drijfveren van Maurice en de uitgangspunten van Parell.

Maurice: “Mijn moeder zaliger zei vroeger altijd in het dialect: “Liever een kort gebed en een lange braadworst.” De gemiddelde Westerling zou zeggen: “Niet lullen, maar poetsen.” Dat past wel bij mij, niet teveel kletsen, maar gewoon resultaat laten zien.”

Helden in het dagelijks leven

Alexander Supertramp.

Maurice: “Een getalenteerde jongeman die zich niet wilde schikken naar de eisen en verwachtingen van zijn ouders en de maatschappij. In plaats daarvan nam hij afstand van al zijn bezittingen en trachtte hij zijn eigen eenzame pad te bewandelen. Uiteindelijk komt hij tot de volgende conclusie: “Happiness is only real when shared”.”

Tegeltje(s) aan de wand

Om succesvol te zijn in je privé en werk dient Pathos (Gevoel) en Logos (Verstand) in balans te zijn. Het één kan niet zonder het ander.

Eric de Kruik,
Partner

Met hart en ziel inzetten voor een betere wereld …

Al jong interesseerde Eric zich voor politiek en maatschappelijke thema’s. Zo organiseerde hij als middelbare scholier events rondom ‘Aid for Africa’ (’84, ’85). De keuze voor een studie bestuurskunde lag dan ook voor de hand. Na zijn afstuderen zat niemand echter te wachten op ‘beleidsmedewerkers milieu’. En dus kwam Eric via een uitzendbureau terecht bij de Sociale dienst in Amersfoort. Daar begon hij in eerste instantie als bijstandsconsulent. Door zijn behoefte aan goede sturingsdata en de continue zoektocht naar innovaties en nieuwe ideeën om informatie beter te ontsluiten, is Eric steeds meer op het raakvlak van data en beleid gaan werken.

Zijn authentieke, oplossings- en mensgerichte, constructieve bijdrage bleven niet onopgemerkt en leidden tot diverse adviserende functies bij o.a. de Raad voor Werk en Inkomen, DIVOSA en VNG-realisatie. In 2018 begon Eric als zelfstandig strategisch adviseur. In 2020 besloot hij zich aan te sluiten bij Parell om zo nog meer maatschappelijke impact te kunnen maken.

Eric: “Bij Parell komt de combinatie van maatschappelijke betekenis en technologie/data bij elkaar. In onze werkwijze staat de mens centraal. Mijn ambitie? Van een systeemwerkelijkheid naar een mensgerichte werkelijkheid!”

Deadlines geen probleem …

Sterker nog, als “absolute deadline werker” komt Eric tot de beste prestaties als er een ambitieuze deadline ligt. Dit past ook bij hoe zijn vrienden en zakelijke relaties hem beschrijven: gedreven en inspirerend, maar ook chaotisch en slordig. Tegelijkertijd toegankelijk en koppig, een doorzetter die altijd opereert vanuit kansen zien in plaats van beren op de weg.

Eric: “Ik sta bijna elke dag vrolijk op, simpelweg omdat het leven vol mooie verrassingen zit. Zo is ook mijn carrière tot nu toe verlopen. Er kwamen talloze kansen voorbij, ik heb gekozen voor diegenen waar ik echt kon bijdragen aan een betere wereld. Keuzes vanuit mijn hart. “

Ook privé zetten Eric en zijn vrouw zich in voor een vreedzame(re), liefdevolle(re) maatschappij. Eric: “Wij zijn betrokken bij een organisatie die wereldwijd training geeft met de nadruk op leven vanuit liefde, kwetsbaarheid, vergeving, vertrouwen, loslaten, eerlijkheid en identiteit. Om die reden zijn mijn vrouw en ik regelmatig naar diverse landen in Europa en vooral Azië om trainingen en cursussen te geven. De contacten met lokale groepen in landen als Myanmar, Thailand en China is erg bijzonder.”

Eric woont in Veenendaal met zijn vrouw Helena. Ze hebben twee dochters en een zoon.

Helden in het dagelijks leven

Er zijn veel mensen die me inspireren, bijvoorbeeld:

• Brene Brown (de kracht van kwetsbaarheid, durf te leiden, etc.)
• Marten Luther King Jr (“Ik heb het beloofde land gezien en ik ken daarom geen angst”)
• En diverse filosofen zoals Bonhoeffer, Kierkegaard, en Erasmus.

Tegeltje(s) aan de wand

• Als je leeft vanuit je hart is het leven een avontuur
• Preach what you practice (en dus niet practice what you preach).
• Als groot liefhebber en verzamelaar van, vooral strategische, bordspellen: Je kunt er niet genoeg van hebben.
• Je moet een gegeven kip niet in de kont kijken.

Michael Barbier,
Partner

Troubleshooter, nuchter, gedreven, geeft nooit op....

… handige eigenschappen voor deze senior security expert van Parell. Michael is nooit uitgeleerd op het gebied van informatiebeveiling, maar wil ook zijn zakelijke kant verder ontwikkelen.  

Houdt van spelletjes en boeken, maar met twee kleine kinderen en een drukke werkagenda moet hij het voorlopig doen met audioboeken tijdens wandelingen met zijn Hollandse herder Axel.

"Parell past perfect bij mij"

Het schoolsysteem en ook werken voor een baas pastte Michael niet. Hij is een echte autodidact en heeft via systeembeheer, netwerkarchitectuur en IT-projectmanagement uiteindelijk de grote passie gevonden in security. Vanaf 2010 dan ook certificaat na certificaat behaald.

Hij beleefde zijn aha-moment toen hij in aanraking kwam met de OSSTMM van ISECOM, de methodologie die past bij wat hij met informatiebeveiliging wil bereiken: doordacht, structureel, intelligent en no-nonsense.

Michael: “Mijn missie? Samen klanten écht helpen bij hun informatiebeveiliging. Begrijpelijk communiceren en met kennis en kunde complexe vraagstukken oplossen. Een organisatie echt volwassen zien worden op het gebied van informatiebeveiliging, technische security en privacy.”

Helden in het dagelijks leven
 • mijn vrouw (“wij vullen elkaar perfect aan”)
 • mijn partners Maurice, John en Henk bij Parell (“wij vullen elkaar perfect aan”)
Tegeltje(s) aan de wand
 • Security doesn’t have to last forever; just longer than everything else that might notice that it’s gone.
 • Fact does not come from the grand leaps of discovery but rather from the small, careful steps of verification.
 • The weakness is not found by analyzing what it is, but rather in analyzing what it does.
 • Trusting everyone is insecure but not trusting anyone is inefficient.
 • There are only 2 ways to steal something: either you take it yourself or you have someone else take it and give it to you.
 • Security awareness should be the continuing practice of a skill and not the continuous reminder of a threat

John Lenz,
Partner

Gedreven om iets wezenlijks te bereiken

Als iets John typeert dan is het wel zijn drijfveer om iets wezenlijks te bereiken. Alles behalve leven op de automatische piloot. Vriendelijk, maar kritisch waar nodig. Pragmatisch op doelen afgaand, maar daarbij altijd de medewerkers meenemen. Hard werken om daarna op de motor van de mooie plekken in Nederland en hopelijk ooit ook die langs de Route 66 te genieten.

John heeft een achtergrond in de medische technologie, maar kreeg op enig moment de behoefte om in zijn werk meer maatschappelijke impact te realiseren. Sindsdien heeft hij veel organisaties in o.a. de zorg, de overheid, het onderwijs en de energiesector geholpen bij het realiseren van hun ambities.

John biedt handvatten en oplossingen

Klanten roemen niet alleen zijn kennis en inzicht in processen en verbetermogelijkheden, maar zeker ook de manier waarop hij organisaties helpt bij de implementatie van die veranderingen. John biedt handvatten en oplossingen waarmee degenen waarmee hij samenwerkt hun doelen kunnen bereiken en is altijd bereid om zijn kennis en kunde te delen. Hij doet dit met een stevige, maar vriendelijke opstelling en een grote loyaliteit naar opdrachtgevers.

John: “Ik redeneer altijd vanuit de vraag “hoe kan het wel?” en creëer zo mogelijkheden. Als ik die mogelijkheden dan samen met een team kan gaan benutten, liefst op een opdracht met veel ambitie en uitdagingen, met soms hoge druk op wettelijke deadlines, dan ben ik echt als een vis in het water.”

Helden in het dagelijks leven

Phil Collins (muziek en teksten stralen betrokkenheid bij de maatschappij uit).

Tegeltje(s) aan de wand

Als je van je hobby je werk maakt hoef je nooit meer te werken.

Henk Wubs,
Partner

Boekenwurm én cinofiel

Geboren op het Groninger platteland, maar kan niet zonder bergen. Nerd met voorliefde voor gadgets, maar nog net iets gekker op mensen. Door zijn uiteenlopende interesses en de constante stroom van goede ideëen en plannen, lijkt het soms alsof hij niet kan kiezen. Toch weet Henk heel goed wat hij wil. Eenmaal een pad gekozen, doet hij er alles aan om het te laten slagen. Meeveranderen en aanpassen op basis van nieuwe informatie en inzichten blijkt ook privé zijn vruchten af te werpen. Al sinds 1988 getrouwd met Josje en samen 3 volwassen kinderen. Alles kan, als je maar wilt. En daar zit ook de parallel met werk.

In zijn werk een bevlogen realist, die ...

… gaat voor concreet resultaat, maar Henk heeft ook het idealisme om mensen te enthousiasmeren en mee te krijgen in veranderingen. Henk’s grootste drijfveer is het willen helpen van organisaties en haar medewerkers bij verandering. En daardoor een relevante bijdrage leveren aan een betere maatschappij.

Henk: “Door uit te gaan van wat mensen kunnen en niet wat ze niet kunnen, is er veel meer mogelijk dan wat men denkt. Mensen willen echt wel veranderen, soms moet je ze alleen eerst laten zien dat het kan. Ik help organisaties door de verandering logisch te maken, minder impactvol, minder eng en door nieuw perspectief te bieden. Goede informatievoorziening is daarbij de sleutel.”

Deze drijfveren komen samen in de missie van Parell: organisaties helpen om in deze steeds veranderende informatiesamenleving een flexibele, meer datagedreven organisatie te worden.

Henk: “Maar waarom ik echt elke dag blij opsta, is dat ik al deze leuke, maatschappelijke projecten mag doen met ontzettend leuke mensen. Zowel bij Parell als bij onze opdrachtgevers.”

Helden in het dagelijks leven

Henk houdt van mensen met een enorme passie voor waar ze mee bezig zijn. En van mensen die de wereld bekijken vanuit ogen die net even anders waarnemen, zoals bijvoorbeeld:

 • Muziek: David Bowie, Nina Hagen, Wende Snijders
 • Film: Quentin Tarantino, Zhang Yimou en Alex van Warmerdam
 • Boeken: Arthur Japin, Harry Mulish en Carlos Ruiz Zafon
Tegeltje(s) aan de wand

’T zijn de kleine dingen die het doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie of zin om ons team te versterken? Tijd voor een persoonlijke kennismaking!