085 4011 274 info@parell.nl

Trainingen

Trainingen: AI-tools inzetten bij overheidsinstanties

We kunnen er niet meer omheen, en dat zouden we ook niet moeten willen: AI-tools zoals ChatGPT, DALL-E, of Midjourney bieden talloze manieren om slimmer te werken, mits je ze op de juiste manier inzet. Hoe ga je nu op een nuttige en verantwoorde manier om met dergelijke tools binnen jouw organisatie? Je ontdekt het in deze trainingen!

In de training “Wijs inzetten van AI-tools” laten we in 2,5 uur aan jou en je collega’s zien hoe je praktische tools als ChatGPT kunt inzetten. Hoe zorg je ervoor dat dit je werk makkelijker maakt? Je kunt al de volgende dag direct de voordelen van deze AI-tool benutten!

In de vervolgtraining “Slimmer omgaan met AI-tools” borduren we hierop voort: we laten je in 2,5 uur met meerdere tools werken en leren je om ze concreet en doeltreffend in te zetten, om je werk nog beter en makkelijker te maken.

 

Wat is ChatGPT volgens ChatGPT?

“Hallo! Ik ben ChatGPT, een slimme computerassistent ontworpen om te converseren met mensen. Ik ben getraind met behulp van geavanceerde algoritmen en machine learning-technieken om menselijke taal te begrijpen en te reageren met nuttige informatie en suggesties.

Ik ben echter geen mens en ik heb geen gevoelens of emoties. Mijn doel is om u te helpen bij het vinden van informatie en het beantwoorden van uw vragen. Ik hoop dat ik u van dienst kan zijn!”

Doel

Het doel van deze trainingen is om jullie te laten zien hoe je AI-tools kunt inzetten om efficiënter te werken.

Na “Wijs inzetten van AI-tools” ga je met een goed begrip van ChatGPT de deur uit, samen met je collega’s. Welke mogelijkheden biedt deze AI-tool? Wat kan het juist wél en wat kan het niet goed? En hoe ga je hier op een verantwoorde manier mee om?

Slimmer omgaan met AI-tools” gaat een stapje verder. Je leert meerdere tools kennen en gebruiken voor verschillende toepassingen in je werk: van analyses maken en rapporten en presentaties opstellen tot voorlichtingsmateriaal creëren voor diverse doelgroepen, enzovoort.

 

Doelgroep

Wijs inzetten van AI-tools” is er voor iedereen die praktischer en efficiënter wil werken en graag wil onderzoeken hoe je daarvoor op een verantwoordelijke manier geavanceerde tooling kunt inzetten. In vrijwel elke denkbare rol of functie kun je voordeel halen uit deze training. Tegelijkertijd helpt het bij de dialoog in de organisatie over de inzet van dergelijke tools.

Slimmer omgaan met AI-tools” is voor de professional die gemiddeld of meer digivaardig is (je werkt bijvoorbeeld makkelijk met verschillende MS Office-toepassingen) en die nu al graag het beste uit zichzelf en uit de beschikbare tools wil halen.

 

De trainingen duren beide ongeveer 2,5 uur en worden bij jullie op locatie gegeven.

Wijs inzetten van AI-tools

In “Wijs inzetten van AI-tools” beginnen we bij het begin: wat is ChatGPT? Wat zijn de verwachtingen van het gebruik ervan? Wat kan ChatGPT wel en wat kan het niet? Daarna gaan we dieper in op hoe ChatGPT werkt en hoe je het kunt benutten in je ‘prompt’ – je manier van vragen stellen. We laten je zien hoe je ChatGPT kunt toepassen in jouw werkgebieden met specifieke voorbeelden. Wat zijn de do’s en don’ts bij het gebruiken van AI? Hoe gaan AI-tools bijvoorbeeld om met persoonsgegevens? Tot slot schetsen we een toekomstbeeld van hoe wij verwachten dat ChatGPT uiteindelijk zal bijdragen aan de verdere digitalisering van de overheid.

 

Slimmer omgaan met AI-tools

In “Slimmer omgaan met AI-tools” zetten we de volgende stap. We vergelijken de mogelijkheden van verschillende taalmodellen en beeldverwerkingstools en oefenen met verschillende toepassingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld het snel genereren van een mogelijke inhoudsopgave voor een plan, het analyseren en samenvatten van interviews, het maken van een rapportage volgens een bepaalde standaard, het analyseren van foto’s, tot aan het creëren van een artificiële assistent, een virtueel teamlid, of manieren om snel en efficiënt een voorlichtingsfilmpje te maken. Afhankelijk van de deelnemers is het zelfs mogelijk om aandacht te besteden aan het schrijven van code en de toepassingen in het gebruik van onder andere data-analyse.

 

Beide trainingen duren ongeveer 2,5 uur en kosten elk € 750,- voor een groep van minimaal 4 en maximaal 12 personen. Willen jullie de training laten volgen door meer mensen? Dan kunnen we een staffelkorting afspreken wanneer er meerdere trainingen worden afgenomen.

Bij “Slimmer omgaan met AI-tools” gaan we ervan uit dat je “Wijs inzetten van AI-tools” al hebt gevolgd. Ben je al behoorlijk bekend met het werken met bijvoorbeeld ChatGPT, dan bepalen we in het intakegesprek of we deze stap kunnen overslaan.

We geven de trainingen graag bij jullie op locatie.

Meld je aan door een e-mail te sturen naar eric.dekruik@parell.nl met daarin je contactgegevens: je naam, telefoonnummer, emailadres en je organisatie. We nemen dan contact met je op en bespreken de mogelijkheden. We inventariseren voor hoeveel mensen de training is en wanneer en waar je graag willen dat we die komen geven.

Enthousiast om te starten met AI-tools zoals ChatGPT?
Neem dan contact op!