085 4011 274 info@parell.nl

Ethical hacker / Pentester

32-40 uur p/w

Als Ethical hacker bij Parell werk je aan de digitale weerbaarheid van onze klanten in Nederland en daarbuiten. Op een creatieve en soms onorthodoxe manier ondersteun en adviseer jij organisaties in de zorg, onderwijs en (semi)overheid.

Je kiest bij Parell zelf je opdrachten en werkt waar en wanneer je wil. De vraagstukken van onze klanten zijn divers en daarom zoeken wij een alleskunner.

Als ethical hacker ondersteun je onze klanten onder andere met pentesten en vulnerability assessments m.b.v. OSSTMM, OWASP/SANS en andere methodieken. Je doet pentesten als onderdeel van audits voor o.a. ENSIA en BIO en technische nulmetingen voor bijv. ISO 27001. Met WiFi testen breng je zwakke plekken van het WiFi-netwerk en gebruikers aan het licht. Ook fysieke pentesten, risk assessments en vulnerability disclosure komen regelmatig voorbij in je opdrachten.

Zoek jij een werkgever die gelooft in de kracht van jezelf zijn en daardoor samen meer te bereiken, die investeert in jouw kennisontwikkeling, waar je zelf kan kiezen op welke uitdagende projecten je werkt, voor maatschappelijk relevante organisaties, en die naast uitstekende arbeidsvoorwaarden ook plezier in en buiten werktijd belangrijk vindt? Dan is Parell de perfecte organisatie voor jou!

Ben jij onze nieuwe collega?

Wat je gaat doen

In één zin? Werken aan de digitale weerbaarheid van onze klanten in Nederland en daarbuiten, op een creatieve en soms onorthodoxe manier!

Als Ethical Hacker ben je een alleskunner. Je hebt ervaring met penetratietesten, IT-infrastructuren, (web) applicaties, social engineering of digitaal forensisch onderzoek.

Je kunt programmeren, scripten, netwerken configureren en je weet hoe je servers en applicaties juist moet installeren. Ook begrijp je bedrijfsprocessen en het belang van informatiebeveiliging hierin.

Je uitdaging haal je uit het doorgronden en vinden van fouten in applicaties, systemen en netwerken of het oplossen van vraagstukken binnen de context van digitaal forensisch onderzoek. Naast jouw technische kwaliteiten ben je ook in staat om mensen te misleiden en ze te overtuigen iets voor je te laten doen door goede social engineering.

Uiteraard ben je in staat om de bevindingen te vertalen in heldere rapporten en duidelijke oplossingen om zo klanten te helpen en de wereld een beetje veiliger te maken.

Je werkt bijna altijd samen met collega’s (peer of senior), waardoor je elkaar kunt uitdagen en stimuleren in het vak. Mede door jouw gedreven en autodidactische houding, verbeter je je continu in jouw vakgebied. Deze (persoonlijke) ontwikkeling wordt door ons actief gestimuleerd.

Je werkt een deel van de tijd bij een klant en het andere deel vanuit ons kantoor in Arnhem. We zijn flexibel in thuiswerken en je werktijden.

Week uit het leven

Een week uit het leven van Yvar

Week uit het leven van een cyber security consultant

Als cyber security consultant bij Parell zien mijn weken er altijd anders uit. Dit komt omdat ik veel verschillende dingen op het gebied van security doe.

Een week uit het leven van een adviseur datagedreven werken

Week uit het leven van een Adviseur datagedreven werken

Hoe ziet de (werk)week van een Adviseur datagedreven werken er bij Parell eruit? Maranke neemt je mee in diens afwisselende dagen!

Een week uit het leven van een senior security consultant

Week uit het leven van een sr. Security Consultant

Hoe ziet de (werk)week van sr. Security Consultant en partner Michael bij Parell eruit? Geen dag is hetzelfde en onverwachte uitdagingen zorgen voor echt werkplezier.

Een week uit het leven van een data pionier

Een week uit het leven van een Data pionier

Hoe ziet de (werk)week van een Data pionier bij Parell eruit? Eric vertelt over zijn werk voor een gemeente, een regionaal datalab en een nieuwe leergang.

Een week uit het leven van een ethical hacker

Een week uit het leven van een Security consultant / Ethical hacker

Hoe ziet de (werk)week van een Ethical hacker / Security consultant bij Parell eruit? Alexander neemt je mee in zijn afwisselende dagen!

Een week uit het leven van een Privacy consultant

Een week uit het leven van een Privacy consultant

Hoe ziet een (werk)week van een privacy consultant bij Parell er gemiddeld uit? Leer Annuska kennen in deze blog.

Heb jij wat wij zoeken?

Net als wij, begrijp jij dat hacken verder gaat dan geautomatiseerde scans en zoeken naar bekende kwetsbaarheden. Waar anderen het opgeven, ga jij een stapje verder.

Belangrijker nog dan jouw specifieke werkervaring of afstudeerrichting, vinden wij wie jij echt bent en wat jij meebrengt aan unieke ervaringen. Ook als je je niet volledig herkent in onderstaande lijst, nodigen we je uit voor een kennismaking!

Als we dan toch onze ideale kandidaat benoemen, heb jij:

 • ten minste 2 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie
 • goede communicatieve vaardigheden en een professionele beheersing van Nederlands en Engels (woord en geschrift)
 • een hacker-mindset en critical security thinking. Je bent creatief, denkt “out-of-the-box” en je bent nauwkeurig
 • kennis van gangbare tools, platformen, methodes en technieken
 • ruime ervaring en up-to-date kennis van security en technische ontwikkelingen in dit vakgebied
 • relevante certificeringen, zoals OPST (OSSTMM), OSCP, GPEN of vergelijkbaar.
 • een pré als je ook beschikt over relevante certificering zoals CISSP, CISM of vergelijkbaar
 • minimaal HBO werk- en denkniveau
 • een onbesproken gedrag. Een screening is onderdeel van de sollicitatie. We verwachten dat je ethisch, professioneel en veilig met vertrouwelijke gegevens kunt omgaan.

Wie jij bent

Als collega bij Parell:

 • durf jij echt jezelf te zijn;
 • sta je stevig in je schoenen en beschik je over een gezonde dosis overtuigingskracht;
 • neem je graag initiatief en deins je niet terug voor verantwoordelijkheid;
 • ben je klant- én mensgericht; Je bekijkt per opdracht: wat zijn de juiste stappen voor  specifiek deze organisatie en dit team?;
 • en vind je het ook leuk om onderdeel te zijn van een team met sociale vakidioten.

Herken jij jezelf hierin? Dan is werken bij Parell wellicht iets voor jou!

Onze kernwaarden (ECHT)

Wij geloven in de kracht van echt jezelf zijn en daardoor samen meer te bereiken. Wij investeren in jouw kennisontwikkeling en bieden keuzevrijheid in altijd uitdagende opdrachten. Naast een onderscheidende vorm van beloning, vinden we echt plezier hebben in en naast je werk ook belangrijk!

Dit zijn onze kernwaarden:

ECHT jezelf zijn

ECHT impact maken

ECHT uitdagende opdrachten

ECHT ruimte voor ontwikking

ECHT (werk)plezier

Wat mag je verwachten?

Wij vragen veel van je, maar bieden je nog meer; een zeer marktconform en flexibel pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Als blijkt dat we samen verder willen gaan, gaan we hier graag met jou over in gesprek.

Als je werkt bij Parell, mag je o.a. het volgende verwachten:

 • Vast salaris passend bij je functie
 • Liever een deel vast + een deel variabel? Of midlancen? Ook mogelijk!
 • Een platte, open organisatie. Iedereen is gelijk.
 • Impactvolle, uitdagende opdrachten
 • Ruimte voor ontwikkeling*
 • Leuke, betrokken collega’s
 • Veel vrijheid en flexibiliteit. Jij bepaalt hoeveel en waar je werkt
 • Professionele, informele omgeving
 • Een gameroom!
 • … en nog een aantal echt unieke arbeidsvoorwaarden (lees de blogs>>)

* Parell is geaccrediteerd trainingspartner van ISECOM (isecom.org): een wereldwijde methodologie op het gebied van security testing en analyse.

ECHT unieke arbeidsvoorwaarden

Werken op maat

Hoeveel uur WIL jij werken? Je contracturen bewegen mee met je gewenste ‘work/life balance’.

Beloning op maat

Financiële beloning is altijd maatwerk. Vast, gedeeltelijk of geheel variabel? Jouw toegevoegde waarde bepaalt wat je verdient.

Jouw idee, jouw IP

Kennis delen we met elkaar en met onze klanten. Maar jouw idee, blijft jouw idee (en dus jouw IP), ook als je Parell verlaat.

Wat bij jou past, dat kies je

Jij kent jezelf het beste. Daarom kies jij opdrachten waar je het beste uit de verf komt én hoe je je verder wil ontwikkelen.

Waarom een concurrentiebeding niet van deze tijd is

Wij geloven niet in een concurrentiebeding. Een werkrelatie moet er namelijk een zijn op basis van win-win en gelijkwaardigheid. Maurice schrijft erover in deze blog.

Enthousiast geworden?

Ben jij de Ethical hacker die we zoeken? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie en nodigen we je graag uit om de mogelijkheden te bespreken!

  Jouw CV (in PDF)

  Voor vragen over Parell of de functie kun je contact opnemen met Maurice Noordhof. Hij staat je graag te woord.