085 4011 274 info@parell.nl

vacature  |  alle sectoren

Data analist

32-40 uur p/w

Als data analist bij Parell haal jij voor onze klanten waarde uit data en maakt hiervan bruikbare informatieproducten. Je zet al je creativiteit en (technische) vaardigheden in om met data invulling te geven aan de informatiebehoefte van de klant.

Die data komt niet alleen van de opdrachtgever, maar haal je ook uituit alle denkbare bronnen die voorhanden zijn of die beschikbaar te máken zijn. Uiteraard altijd vanuit de juiste datawaarden en met een goed geijkt ethisch kompas.

Je werk bestaat daarbij uit (veel) meer dan het maken van een mooi dashboard. Met behulp van visualisaties en storymaps help je onze opdrachtgevers het verhaal van de data te vertellen. Waar klanten nadenken over datagedreven werken, lever jij concrete resultaten die laten zien waarom het zo belangrijk is en welke waarde het voor hen heeft.

Je hebt dan ook de doelgerichtheid van de techneut, de vasthoudendheid van een onderzoeker en de nieuwsgierigheid van een journalist. En mocht je niet alle bijbehorende vaardigheden bezitten, dan bieden we de opleiding die nodig is om dat te leren.

Zoek jij een werkgever die gelooft in de kracht van ECHT jezelf zijn en daardoor samen meer te bereiken, die investeert in jouw kennisontwikkeling, waar je zelf kunt kiezen op welke uitdagende projecten je werkt, voor maatschappelijk relevante organisaties, en die naast uitstekende arbeidsvoorwaarden ook plezier in en buiten werktijd belangrijk vindt? Dan is Parell de perfecte organisatie voor jou!

Ben jij onze nieuwe collega?

Wat je gaat doen

Als data analist bij Parell krijg je de kans om veel verschillende en uitdagende opdrachten uit te voeren. Onze klanten zijn organisaties in de (semi-)overheid, zorg en onderwijs waar je met jouw advies en ondersteuning echt impact kunt maken op maatschappelijk relevante onderwerpen.

Je werkzaamheden hangen af van jouw ervaring en ambitie en natuurlijk de ‘vraag achter de vraag’ van de opdrachtgever. Tot jouw taken kunnen o.a. behoren:

 • Vinden, verwerken, ontsluiten en beschikbaar stellen van data met gebruik van tools als PowerBI, Tableau, Arcgis en andere;
 • Bouwen van dashboards en andere visualisaties van de data en het toepassen van storytelling als middel om inzichten te delen;
 • Analyseren van data met gebruik van tools als R en Python;
 • Werken met de nieuwste technieken uit de data science;
 • Opsporen en ontsluiten van data op basis van signalen uit de samenleving en landelijke of regionale actualiteit;

Kortom: ECHT “toveren” met data.

Week uit het leven

Week uit het leven van een sr. Security Consultant

Hoe ziet de (werk)week van sr. Security Consultant en partner Michael bij Parell eruit? Geen dag is hetzelfde en onverwachte uitdagingen zorgen voor echt werkplezier.

Een week uit het leven van een Data pionier

Hoe ziet de (werk)week van een Data pionier bij Parell eruit? Eric vertelt over zijn werk voor een gemeente, een regionaal datalab en een nieuwe leergang.

Een week uit het leven van een Security consultant / Ethical hacker

Hoe ziet de (werk)week van een Ethical hacker / Security consultant bij Parell eruit? Alexander neemt je mee in zijn afwisselende dagen!

Een week uit het leven van een Privacy consultant

Hoe ziet een (werk)week van een privacy consultant bij Parell er gemiddeld uit? Leer Annuska kennen in deze blog.

Heb jij wat wij zoeken?

Belangrijker nog dan jouw specifieke werkervaring of afstudeerrichting, vinden wij wie jij echt bent en wat jij meebrengt aan unieke ervaringen en aan wil en potentie om te leren. Dus als je je nog niet volledig herkent in onderstaande lijst, maar wel die genoemde doelgerichtheid, vasthoudendheid en nieuwsgierigheid hebt, nodigen we je toch graag uit voor een kennismaking!

Als we onze echt ideale kandidaat benoemen, heb jij:

 • tenminste 2 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • goede communicatieve vaardigheden en een professionele beheersing van Nederlands en Engels (woord en geschrift);
 • kennis van minimaal twee gangbare talen, tools en omgevingen als, als SQL, ArcGIS, PowerBI,Tableau, Pyhon, R, etc. en de bereidheid en interesse er meer te leren;
 • minimaal een HBO-opleiding en graag werk- en denkniveau op WO- niveau.
 • En ben je daarnaast nieuwsgierig naar ‘de vraag achter de vraag’ en goed in staat hierover in gesprek te gaan met zowel techneuten, beleidsmedewerkers als bestuurders.

Wie jij bent

Als collega bij Parell:

 • durf jij echt jezelf te zijn;
 • sta je stevig in je schoenen en beschik je over een gezonde dosis overtuigingskracht;
 • neem je graag initiatief en deins je niet terug voor verantwoordelijkheid;
 • ben je klant- én mensgericht; Je bekijkt per opdracht: wat zijn de juiste stappen voor specifiek deze organisatie en dit project?; en
 • vind je het ook leuk om onderdeel te zijn van een team met sociale vakidioten.

Herken jij jezelf hierin? Dan is werken bij Parell wellicht iets voor jou!

Onze kernwaarden (ECHT)

Zoek jij een werkgever die gelooft in de kracht van jezelf zijn en daardoor samen meer bereiken, die investeert in jouw kennisontwikkeling, waar je kan zelf kan kiezen op welke uitdagende projecten je werkt, voor maatschappelijk relevante organisaties, en die naast uitstekende arbeidsvoorwaarden ook plezier in en buiten werktijd belangrijk vindt? Dan is Parell de perfecte organisatie voor jou!

ECHT jezelf zijn

ECHT impact maken

ECHT uitdagende opdrachten

ECHT ruimte voor ontwikking

ECHT (werk)plezier

Wat mag je verwachten?

Wij vragen veel van je, maar bieden je nog meer; een zeer marktconform en flexibel pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Als blijkt dat we samen verder willen gaan, gaan we hier graag met jou over in gesprek.

Als je werkt bij Parell, mag je o.a. het volgende verwachten:

 • Vast salaris passend bij je functie
 • Liever een deel vast + een deel variabel? Of midlancen? Ook mogelijk!
 • Een platte, open organisatie. Iedereen is gelijk.
 • Impactvolle, uitdagende opdrachten
 • Ruimte om te ontwikkelen
 • Leuke, betrokken collega’s
 • Veel vrijheid en flexibiliteit. Jij bepaalt hoeveel en waar je werkt
 • Professionele, informele omgeving
 • Een gameroom!
 • … en nog een aantal echt unieke arbeidsvoorwaarden >>

ECHT unieke arbeidsvoorwaarden

Werken op maat

Hoeveel uur WIL jij werken? Je contracturen bewegen mee met je gewenste ‘work/life balance’.

Beloning op maat

Financiële beloning is altijd maatwerk. Vast, gedeeltelijk of geheel variabel? Jouw toegevoegde waarde bepaalt wat je verdient.

Jouw idee, jouw IP

Kennis delen we met elkaar en met onze klanten. Maar jouw idee, blijft jouw idee (en dus jouw IP), ook als je Parell verlaat.

Wat bij jou past, dat kies je

Jij kent jezelf het beste. Daarom kies jij opdrachten waar je het beste uit de verf komt én hoe je je verder wil ontwikkelen.

Waarom een concurrentiebeding niet van deze tijd is

Wij geloven niet in een concurrentiebeding. Een werkrelatie moet er namelijk een zijn op basis van win-win en gelijkwaardigheid. Maurice schrijft erover in deze blog.

Enthousiast geworden?

Ben jij de Data analist die we zoeken? Dan kijken we uit naar jouw sollicitatie en nodigen we je graag uit om de mogelijkheden te bespreken!

  Jouw CV (in PDF)

  Voor vragen over Parell of de functie kun je contact opnemen met Henk Wubs. Hij staat je graag te woord.